To βασανισμένο τιγράκι είναι ο καθρέφτης του πώς φερόμαστε στα ζώα και στη φύση
Το μωρό τιγράκι, που βρέθηκε σε τραγική κατάσταση, κάτω από κάδο σκουπιδιών, έξω από το Αττικό Πάρκο, επιβεβαιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων συνεχίζεται ανεξέλεγκτα υπό την σιωπηλή (ή μη) συναίνεση των υπευθύνων. Στον βωμό της ανθρώπινης απληστίας και του ασύδοτου πλουτισμού, δεκάδες άγρια ζώα αιχμαλωτίζονται, υπό άθλιες συνθήκες και πωλούνται παρανόμως, για διάφορους σκοπούς.
Πάνω από 12,000 τίγρεις εκτιμάται ότι ζουν σε εγκαταστάσεις αιχμαλωσίας σε όλο τον κόσμο, πολλές από αυτές δε, συνδέονται με δίκτυα παράνομης διακίνησης.
Η λαθροθηρία και το εμπόριο άγριων ζώων, κατέχει υψηλή θέση στη λίστα των παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων, παρόμοια με αυτή των ναρκωτικών.
Το, σπάνιας ομορφιάς, μωρό τιγράκι, δεν γεννήθηκε ανάπηρο. Κακοποιήθηκε, κλεισμένο σε κάποιο σκοτεινό ανήλιο μέρος, χωρίς σωστή διατροφή, αποκομμένο, προφανώς βίαια, από την μητέρα του, καταδικασμένο να θυσιαστεί στα υποχθόνια σχέδια των διακινητών του. Των εγκληματιών, που μόλις διέγνωσαν την αναπηρία, που αυτοί του προκάλεσαν, το πέταξαν σαν άχρηστο σκουπίδι. Αυτό το περήφανο, το, υπό εξαφάνιση, άγριο ζώο, δεν ανήκει εδώ. Ανάμεσά μας. Ανήκει στη φύση. Στη ζούγκλα των άγριων ζώων και όχι των ανθρώπων.
Το Κόμμα για τα Ζώα εκφράζει τον αποτροπιασμό του, για την τραγική κακοποίηση του, με την ελπίδα ότι η κατάσταση της υγείας του θα του επιτρέψει να μεταφερθεί σε κατάλληλο κέντρο περίθαλψης και αποκατάστασης κακοποιημένων άγριων ζώων, του εξωτερικού.
Το Κόμμα για τα Ζώα ζητά από την Πολιτεία να εντείνει τους ελέγχους των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων μας, ώστε, με τη συνεργασία και των αρμόδιων αρχών της ΕΕ, να εξαλειφθούν φαινόμενα σαν και αυτό.