animalpolitics.gr
Όροι Χρήσης Είσοδος ή Δημιουργία λογαριασμού Wishlist
Ταξιδιωτική Οδηγία προς όσους αγαπάτε τα ζώα και θέλετε να έρθετε στην Ελλάδα

Ταξιδιωτική Οδηγία προς όσους αγαπάτε τα ζώα και θέλετε να έρθετε στην Ελλάδα

  

Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί ιδεώδη τόπο διακοπών. Η ιστορία, η ομορφιά της φύσης, η ψυχαγωγία, η ηλιοφάνεια και ο πολιτισμός συνδυάζονται μοναδικά, με έναν τρόπο που αξίζει να τον γνωρίσει κανείς.

Αλλά υπάρχουν και μελανές κηλίδες:

• Στις θάλασσές μας, οι αλιείς καταδιώκουν επίμονα και με μοχθηρία τα θαλάσσια θηλαστικά, που τα θεωρούν ανταγωνιστές για τα -ολοένα και πιο δυσεύρετα- αλιεύματα. Δελφίνια, φάλαινες, φώκιες, ξεβράζονται κατά δεκάδες στις ακτές μας, άγρια δολοφονημένα και ακρωτηριασμένα.

• Σε πολλά τουριστικά νησιά (Σαντορίνη, Ρόδος, Ύδρα κ.ά) τα ιπποειδή θεωρούνται αχθοφόροι ή μεταφορικά μέσα για την τουριστική βιομηχανία. Η ζωή τους είναι συνώνυμη με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, υποσιτισμό και αφυδάτωση, ξυλοδαρμό, πολύωρη έκθεση στον καυτό ήλιο, ασθένειες και κακοποίηση. Οι τοπικές και εθνικές αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια» στα μαρτύριά τους, που τα θεωρούν την άλλη όψη της τουριστικής ανάπτυξης.

• Παρά τη νομοθεσία που τις απαγορεύει ρητά, στην Ελλάδα εξακολουθούν να γίνονται τελετουργικές ζωοθυσίες. Υπό τις ευλογίες των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, αρνιά, ταύροι, κότες και μοσχάρια δολοφονούνται χωρίς αναισθησία, αφού διαπομπευθούν, τρομοκρατηθούν και βασανιστούν επί ώρες. Σε πολλά πανηγύρια, όπως σε εκείνα της Λέσβου, το αίμα των ζώων αυτών θεωρείται από τους παρευρισκόμενους ευλογία και φυλακτό.  

• Σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκατομμύρια αδέσποτα ζώα, κυρίως σκύλοι και γάτες, ζουν βασανιστικές ζωές υπό το αδιάφορο βλέμμα της κοινωνίας και των πολιτικών της χώρας. Τραυματίζονται, ακρωτηριάζονται, δολοφονούνται, βασανίζονται, καταδιώκονται, κακοποιούνται, ισοπεδώνονται στην άσφαλτο κατά χιλιάδες. Πρόκειται για μια διαρκή ελληνική τραγωδία, στην οποία οι ευαίσθητοι ντόπιοι και επισκέπτες συμμετέχουμε αναγκαστικά, σχεδόν καθημερινά.    

• Στην ελληνική ύπαιθρο θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αιχμάλωτα άγρια ζώα, κυνηγετικά τρόπαια σε κοινή θέα και όργιο ανεξέλεγκτου κυνηγιού. Στα περισσότερα εστιατόρια και ξενοδοχεία η μεσογειακή διατροφή θεωρείται μια δυσάρεστη ανάμνηση. Οι φυτοφαγικές επιλογές σπανίζουν και η μη κατανάλωση ζωικών προϊόντων θεωρείται κακόβουλη ιδιοτροπία.

 


Ο ελληνικός παράδεισος είναι κόλαση για τα ζώα. Εάν, παρ’ όλα αυτά, επιμένετε να έρθετε στην πατρίδα μας, σας παρακαλούμε, μην μείνετε αδιάφοροι. Αναρτήστε όσα είδατε στο διαδίκτυο και ενημερώστε τις παρέες σας. Διαμαρτυρηθείτε στις αρχές, στο προξενείο της χώρας σας, στον ξενοδόχο και στον τουριστικό σας πράκτορα. Υπερασπιστείτε μαζί μας τα ζώα της Ελλάδας.

Κοινοποιήσεις:
Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΓίνε Μέλος ή Φίλος Σήμερα

Υποστήριξε ενεργά το κόμμα για τα ζώα, πάρε αποφάσεις, ανάλαβε δράση.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ
Back To Top
animalpolitics.gr